Директор жанында өндірістік жиналыс. (Онлайн ). Айлық маршрутпен ұжымды таныстыру.
Санитарлық-эпидемияға қарсы және санитарлық-профилактикалық іс-шараларды өткізу туралы 2021 жылғы 8 ақпандағы №36 қаулы негізінде бөбекжай директоры Н.Қ.Тағыбергенова жұмысшылар арасында карантиндік шараларды енгізу, жаңа коронавирустық инфекцияның (Covid-19) алдын-алу бойынша 2020-2021 жылдарға арналған ковид 19 таралуын болдырмау жөніндегі жедел іс-шаралар жоспарын белсендіру мақсатында нұсқаулықпен таныстырды.
Жаңа коронавирустық инфекцияның (Covid-19) таралуын болдырмау жөніндегі жұмысты келесі бағыттар бойынша жүргізілуі керек деп атап өтті:
- Кәсіпорынға (ұйымға) инфекцияның енуіне жол бермеу.
- Кәсіпорында (бөбекжайда) ұжымда жаңа коронавирустық инфекцияның (Ковид-19) таралуын болдырмау бойынша шаралар қабылдау.
- Жұмысшылардың инфекциясын болдырмауға бағытталған басқа да ұйымдастырушылық шаралар (барлық үй-жайларды, сонымен қатар жабдықты, оның ішінде объект аумағында орналасқан жабдықтарды, дезинфекциялау құралдарын, ортақ пайдаланылатын жерлерді сапалы түрде жалпы тазалауды қамтамасыз ету);
- Тәрбиешілер мен техникалық персоналға жеке / қоғамдық гигиена ережелерін сақтау қажеттілігі туралы нұсқау беру, сондай-ақ олардың қатаң сақталуын қадағалау;
- Оларды уақытылы өзгерту жағдайымен күндіз медициналық маскаларды қолдану (әр 2 сағат сайын);
- Әр мекемеде(топ бөлмелерінде) антисептиктердің, дезинфекциялау құралдарының, жуғыш заттардың және антисептикалық заттардың төмендетілмеген қорының болуы;
- Тәрбиеленушілердің бөбекжайға келмеу себептерін анықтау арқылы күнделікті мониторинг жүргізу.
Келесі мәселе «Балалардың тамақтану нормаларының сақталуы мен сапасы тамақтандыруды ұйымдастыру құрылымын жетілдіру» туралы болды:
- тамақтану үлесі мен тәртібін бақылау;
- - тамақтану туралы қағидаларды бақылау ;
- - өндіріс технологиясы, гигиена, санитарлық талаптар сұрақтары бойынша құжаттарды бақылау;
- - ас әзірлейтін бөлім қызметкерлерінің күнделікті медициналық тексерісі мен тағамның сараптау нәтижесін бақылау;
- - азық-түліктердің сақтау мерзімі мен шарттарын бақылау;
- - тамақ әзірлеу технологиясын бақылау;
- - технологиялық үдерістердің нақтылығын бақылау;












