Ұлытау облысы білім басқармасының Жезқазған қаласы білім бөлімінің
Мира даңғылы, 55

Директор жанында өндірістік жиналыс. (Онлайн ). Айлық маршрутпен ұжымды таныстыру.

 

Санитарлық-эпидемияға қарсы және санитарлық-профилактикалық іс-шараларды өткізу туралы 2021 жылғы  8 ақпандағы №36 қаулы негізінде бөбекжай директоры Н.Қ.Тағыбергенова жұмысшылар арасында карантиндік шараларды енгізу, жаңа коронавирустық инфекцияның (Covid-19) алдын-алу бойынша  2020-2021 жылдарға арналған ковид 19 таралуын болдырмау жөніндегі жедел іс-шаралар жоспарын белсендіру мақсатында нұсқаулықпен таныстырды.

Жаңа коронавирустық инфекцияның (Covid-19) таралуын болдырмау жөніндегі жұмысты келесі бағыттар бойынша жүргізілуі керек деп атап өтті:

  • Кәсіпорынға (ұйымға) инфекцияның енуіне жол бермеу.

 

  • Кәсіпорында (бөбекжайда) ұжымда жаңа коронавирустық инфекцияның (Ковид-19) таралуын болдырмау бойынша шаралар қабылдау.

 

  • Жұмысшылардың инфекциясын болдырмауға бағытталған басқа да ұйымдастырушылық шаралар (барлық үй-жайларды, сонымен қатар жабдықты, оның ішінде объект аумағында орналасқан жабдықтарды, дезинфекциялау құралдарын, ортақ пайдаланылатын жерлерді сапалы түрде жалпы тазалауды қамтамасыз ету);
  • Тәрбиешілер мен техникалық персоналға жеке / қоғамдық гигиена ережелерін сақтау қажеттілігі туралы нұсқау беру, сондай-ақ олардың қатаң сақталуын қадағалау;
  • Оларды уақытылы өзгерту жағдайымен күндіз медициналық маскаларды қолдану (әр 2 сағат сайын);
  • Әр мекемеде(топ бөлмелерінде) антисептиктердің, дезинфекциялау құралдарының, жуғыш заттардың және антисептикалық заттардың төмендетілмеген қорының болуы;
  • Тәрбиеленушілердің бөбекжайға келмеу себептерін анықтау арқылы күнделікті мониторинг жүргізу.

Келесі мәселе «Балалардың тамақтану нормаларының сақталуы мен сапасы тамақтандыруды ұйымдастыру құрылымын жетілдіру» туралы болды:

  • тамақтану үлесі мен тәртібін бақылау;
  • - тамақтану туралы қағидаларды бақылау ;
  • - өндіріс технологиясы, гигиена, санитарлық талаптар сұрақтары бойынша құжаттарды бақылау;
  • - ас әзірлейтін бөлім қызметкерлерінің күнделікті медициналық тексерісі мен тағамның сараптау нәтижесін бақылау;
  • - азық-түліктердің сақтау мерзімі мен шарттарын бақылау;
  • - тамақ әзірлеу технологиясын бақылау;
  • - технологиялық үдерістердің нақтылығын бақылау;